Az alábbiakban az MKB Egészségkártyával kapcsolatos nyomtatványokról tájékozódhat.

Felhívjuk figyelmét, hogy legtöbb nyomtatványunk az Elektronikus ügyintézésre bejelentkezett tagjaink számára tökéletesen papírmentesek, vagyis számítógépen kitölthető, és interneten keresztül beküldhető. Ezzel a feldolgozási idő is gyorsul, pénztárunk válaszüzenetei is elektronikus úton kerülnek el Önhöz, szintén lényegesen kevesebb idő alatt.

Kártyaigénylő nyilatkozat

Pénztártagjaink részére 5 évre díjmentesen tagsági jogviszonyunk létesítésekor automatikusan rendelkezésre bocsátjuk a készpénzkímélő MKB Egészségkártyát. Belépéskor kártyaigénylő lap kitöltése nem szükséges.
A bejelentett szolgáltatásra jogosultjai részére a Kártyaigénylő nyomtatványon lehetőség van társkártya igénylésére, díja 2.000 Ft/5 év, melyet a megrendelés alapján a Pénztár automatikusan a tag egyéni számlája terhére számol el. Jó tudni: a főkártyához tartozó első társkártyát tagjaink 2018. december 31-ig ingyenesen igényelhetik.
Elvesztés, megrongálódás, lopás vagy névváltozás esetén – az eredeti letiltását követően – új kártya igényelhető. Ennek költsége 2.000 Ft, mely elszámolható az egyéni egészségszámla terhére.
A nyomtatványt a személyes tárhelyén keresztül elektronikusan elégséges beküldeni. Egészségkártyával történő fizetés önsegélyező szolgáltatásoknál nem lehetséges.

Kártyamegújítást lemondó nyilatkozat

Az MKB Egészségkártya (főkártya és társkártya egyaránt) 5 évre érvényes, lejártakor a Pénztár automatikusan, a tag egyenlege terhére 2.000 Ft-ért biztosítja a kártya megújítását, azt külön igényelni nem szükséges.
Amennyiben újabb kártyára nem tart igényt, kérjük, azt még a lejárat előtti hónapban jelezze felénk.
A nyomtatványt a személyes tárhelyén keresztül elektronikusan elégséges beküldeni.