A befizetési kalkulátor segítségével könnyen kiszámítható, hogy mennyit kell befizetnie tagjainknak ahhoz, hogy a maximális adókedvezményt igénybe tudják venni.

A befizetési kalkulátor alkalmas a pénztártagi számlára történő befizetések (egyéni és/vagy munkáltatói) és az azokból az egyéni számlán jóváírt összegek, a költhető keret kiszámolására.

Kiszámolhatja

  • jóváírásait,
  • az egyéni és munkáltatói befizetései után járó 20%-os adókedvezmény összegét,
  • az egyéni befizetése többlet "hasznát", valamint
  • a pénztárunk által levont működési költségeket is nyomon követheti.

A kalkulátorban négy mezőt tölthet ki változó adatokkal, külön-külön is, vagy együttesen (sárga háttérszín, 0 Ft esetén az egyes mezők üresen hagyhatók):
- Havonta munkáltatói befizetés összege
- Havonta egyéni befizetés összege
- Egyösszegű, eseti egyéni befizetés összege
- A számításnál figyelembe vett hónapok száma, max. 12 hónap.

Minden további mező automatikusan kitöltésre kerül, módosításuk nem lehetséges!

A táblázat mellett látható Pénztárunk sávosan degresszív tagdíjfelosztási táblázata, továbbá a megadott befizetések alapján kiszámolt és jóváírt összegek is. A számítás külön részletezi az összes befizetés sávos jóváírásait, külön pedig az egyéni befizetésre eső sávos jóváírásokat. (Az egyéni befizetéseknél a számítás azt a módszert alkalmazza, mintha az adott időszakban először az egyéni befizetések történtek volna meg.)

Az önkéntes pénztárakba egyénileg befizetett összegek után 20%-os adókedvezmény igényelhető vissza.

A visszaigényelhető adókedvezmény maximum 150.000Ft/év (750.000Ft befizetése esetén) lehet. Az egyéni adókedvezménynél a számítás bemutatja, hogy mennyivel többet költhet a tag az adókedvezményének figyelembe vételével. A számításban az egyéni befizetés (levonások nélküli) teljes összegéhez a teljes felhasználható költhető keret kerül viszonyításra, azaz az egyéni befizetés egyéni számlán jóváírt összegéhez hozzáadásra kerül az adójóváírás összege is, mint együttesen költhető keret.

Az egyéni adókedvezménynél a számítás bemutatja, hogy mennyivel többet költhet a tag az adókedvezményének figyelembe vételével. A számításban az egyéni befizetés (levonások nélküli) teljes összegéhez a teljes felhasználható költhető keret kerül viszonyításra, azaz az egyéni befizetés egyéni számlán jóváírt összegéhez hozzáadásra kerül az adójóváírás összege is, mint együttesen költhető keret.