SZEMÜVEG, KONTAKTLENCSE ÉS NAPSZEMÜVEG ELSZÁMOLÁSA

A látás javítását elősegítő fénytani eszköz, mint

  • szemüveg,
  • kontaktlencse és
  • egészségvédelmi napszemüveg,

szolgáltatói szerződés nélkül megvásárolható és elszámolható

Az elszámolhatóság feltétele, hogy az igénybevevő Pénztártag vagy szolgáltatásra jogosult körpecsétes orvosi javaslattal, vagy optometrista által lepecséltelt javaslattal rendelkezzen.

Optometrista által végzett szemvizsgálat esetén számlából vagy a csatolt egyéb dokumentumból ki kell derülnie az optometrista működési engedélye és a szakképzettsége meglétének. Ha a számlában szerepel, hogy a szemvizsgálat megtörtént, akkor külön dokumentum nem szükséges orvosi javaslatként. Ugyancsak nem szükséges orvosi javaslat, ha a vonatkozó számlából kiderül, hogy a vásárlásra vény alapján került sor.

Elszámolható még a szemüveg, egészségvédelmi célú napszemüveg alkatrészei, javítása, kontaktlencse tartozékai (pl. ápolófolyadék, tartótok). Szemüveghez egyéb kiegészítők, mint pl. szemüvegtok, tartószár, törlőkendő, tisztítófolyadék stb. külön, szemüveg vásárlása nélkül is elszámolható. A fénytani eszközök kiegészítőinek az elszámolhatósági feltétele, hogy a pénztártag vagy a szolgáltatásra jogosultja (a számlán szereplő igénybevevő) rendelkezzen orvosi javaslattal.

Számla címzettje: Igénybevevő Pénztártag / szolgáltatásra jogosult neve, címe + tagi azonosító