Glutén-érzékenyeknek szánt élelmiszerek:

Az ÖPT 1993. évi XCVI. törvény 2. § (6) bekezdés g) pont 6. alpontja alapján 2013 januárjától Egészségpénztáron keresztül is finanszírozható a gluténmentes élelmiszerek megvásárlása. Az elszámolhatóság az OÉTI honlapján nyilvántartásba vett, glutén-érzékenyeknek szánt speciális élelmiszerekre vonatkozik. A könnyebb kereshetőség érdekében az OÉTI listáját honlapunkon is közzétesszük.

A glutén-érzékenyeknek szánt élelmiszerek orvosi javaslat nélkül, Pénztártag, illetve Szolgáltatásra jogosultként bejelentett egyeneságbeli rokon részére egyaránt megvásárolhatók.

Ezek a termékek bármely magyarországi üzletben megvásárolhatóak.

Az elszámolás a készpénzes számlák elszámolásának szabályai szerint történik, amennyiben az adott üzlettel egészségkártyás elfogadási szerződést kötött a Pénztár, úgy az egészségkártyás elszámolás szabályai szerint.

A számlákkal kapcsolatos kiemelt követelmény, hogy a számlából egyértelműen beazonosítható legyen a vásárolt termék, és az megegyezzen az OÉTI listájában szereplő termék törzskönyvi számával, és pontos megnevezésével.

Számla címzettje: a szolgáltatást ténylegesen igénybe vevő (Pénztártag / szolgáltatásra jogosult) neve, címe, és a Pénztártag tagi azonosítója.