A csecsemő- és babaápolási termékeket a gyermek betöltött 4. életévéig lehet elszámolni. Fontos tudnivaló, a csecsemő/baba illetve a kismama részére szánt cikkek elszámolásánál, hogy a születendő baba édesanyja (a kismama) is bejelentett szolgáltatásra jogosult kell legyen.

Amennyiben a gyermek születése előtt szeretnék megvásárolni a termékeket, úgy a jogosultként való bejelentéssel, a "Várandós anya gondozási könyve" (ismertebb nevén terhes kiskönyv) - a szülő adatait tartalmazó - első oldala másolatának beküldésével lehetséges az elszámolás. A gyermek születése után kérjük, a babát ne felejtsék el bejelenteni a Szolgáltatásra jogosultak jegyzéke nyomtatványon.

Tekintettel arra, hogy a csecsemő- és babaápolási termékek csak bejelentett szolgáltatásra jogosult részére lehetséges, így előfordulhat olyan eset, hogy csak az édesanya vagy csak a gyermek részére számolható el egy adott termék (pl. a testvér részére elszámolható, a testvér gyermekének azonban nem, illetve az unoka részére elszámolható, de a meny részére nem.)

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a TGYÁS (terhességi-anyasági segély, ismertebb nevén "szülési szabadság") és a GYED ideje alatt kapott jövedelem adóköteles. Ennek figyelembe vételével egyéni befizetést is érdemes esetleg teljesíteni a csecsemő- és babaápolási termékek megvásárlására, a visszaigényelhető adóra tekintettel. Részletek az Adózás menüpontban.

Számla címzettje: Igénybevevő Pénztártag / szolgáltatásra jogosult neve, címe + tagi azonosító

Elszámolható csecsemő és babaápolási termékek