Az MKB-Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztár több mint 210 ezer fős tagságával, több mint 14 milliárd forintos vagyonával és 15 ezer szolgáltató helyével az egyik legnagyobb és az egyik legjobb feltételű hazai egészségpénztár.

Az MKB-Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztár valamennyi jogszabály által engedélyezett szolgáltatást finanszíroz. A Pénztár alapelve, hogy minél nagyobb mozgásteret adjon tagjai részére, s kiemelt fontosságúnak tartja, hogy a lehető legszélesebb körben segítse az egészség megőrzését célzó, betegségmegelőző-, valamint az egyéb egészségügyi programokon való részvételt.

A csatlakozás előnyei

A 210 ezer Pénztártag (2018.02.28.) közel ennyi családot és lehetséges partnert jelent az Ön részére is.

Szolgáltatói szerződések

Milyen feltételekkel válhat szolgáltatóvá? Itt megtudhatja.

MKB Egészségkártya elfogadási módjai

Az MKB Egészségkártyával az engedélyezés a szolgáltatónál helyben történő fizetés esetén három formában történhet:

A Szolgáltatóknak az internetes engedélyeztetés lehetősége által ingyenes kártyaelfogadásra is módja van. Az internetes engedélyeztetés alkalmazásához az alábbiak szerint szükséges eljárni:

  • Aktív szerződéssel rendelkező - kártyaelfogadási lehetőséget korábban már igényelt - szolgáltató partnerként nincs külön teendője.
  • Aktív szerződéssel rendelkező, a kártyaelfogadási lehetőséget eddig még nem igényelt szolgáltatóként vagy új szolgáltató partnerként történő csatlakozás esetén, új Szolgáltatói szerződés megkötése szükséges, mely itt letölthető: Szolgáltatói szerződés. Ezáltal lehetősége nyílik igény szerint bármikor a jövőben a POS terminálos és a telefonos engedélyeztetés kártyaelfogadási módok alkalmazására is.

A kitöltött és cégszerűen aláírt szerződést két példányban a megfelelő mellékletek kitöltésével szükséges a Pénztár számára eljuttatni, postai úton (1821 Budapest) vagy személyesen leadható országosan bármelyik MKB Bankfiókban, illetve a Pénztár ügyfélszolgálatán a XIII. Dévai utca 23. szám alatt.

Szolgáltatóként az  Internetes engedélyezés kezdeményezését az alábbi nyomógomb segítségével megteheti:

Az MKB Egészségkártya elfogadásának módjára vonatkozólag a Kártyahasználati Szabályzatban foglaltak az irányadóak. A fizetési módok részletes leírása megtalálható a Kártyahasználati Szabályzat 8.-9. pontjaiban.

Az egyes szolgáltatóknál a Szolgáltató-keresőben külön feltüntetésre kerül, ha a helyszínen, a Szolgáltató és a Pénztártag együttes jelenlétében, az MKB Egészségkártya is használható fizetésre.