Az MKB-Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztár több mint 207 ezer fős tagságával, több mint 14 milliárd forintos vagyonával és 15 ezer szolgáltató helyével az egyik legnagyobb és az egyik legjobb feltételű hazai egészségpénztár.

A Pénztár alapelve, hogy minél nagyobb mozgásteret adjon tagjai részére, s kiemelt fontosságúnak tartja, hogy a lehető legszélesebb körben segítse az egészség megőrzését célzó, betegségmegelőző-, valamint az egyéb egészségügyi programokon való részvételt.

A csatlakozás előnyei

A 207 ezer Pénztártag (2019.12.31.) közel ennyi családot és lehetséges partnert jelent az Ön részére is.

Szolgáltatói szerződések

Milyen feltételekkel válhat szolgáltatóvá? Itt megtudhatja.

Iránytű a pénztári szolgáltatásokhoz

Kiadványunkban összefoglaló áttekintést nyújtunk az egészség- és önsegélyező pénztári lehetőségekről, feltételekről, eljárásokról, gyakorlati, praktikus útmutatással segítve a minél széleskörű felhasználást.

MKB Egészségkártya elfogadási módjai

Az MKB Egészségkártyával az engedélyezés a szolgáltatónál helyben történő fizetés esetén három formában történhet:

A Szolgáltatóknak az internetes engedélyeztetés lehetősége által ingyenes kártyaelfogadásra is módja van. Az internetes engedélyeztetés alkalmazásához az alábbiak szerint szükséges eljárni:

  • Aktív szerződéssel rendelkező - kártyaelfogadási lehetőséget korábban már igényelt - szolgáltató partnerként nincs külön teendője.
  • Aktív szerződéssel rendelkező, a kártyaelfogadási lehetőséget eddig még nem igényelt szolgáltatóként vagy új szolgáltató partnerként történő csatlakozás esetén, új Szolgáltatói szerződés megkötése szükséges, mely itt letölthető: Szolgáltatói szerződés. Ezáltal lehetősége nyílik igény szerint bármikor a jövőben a POS terminálos és a telefonos engedélyeztetés kártyaelfogadási módok alkalmazására is.

A kitöltött és cégszerűen aláírt szerződést két példányban a megfelelő mellékletek kitöltésével szükséges a Pénztár számára eljuttatni, postai úton (1821 Budapest) vagy személyesen leadható országosan bármelyik MKB Bankfiókban, illetve a Pénztár ügyfélszolgálatán a XIII. Dévai utca 23. szám alatt.

Szolgáltatóként az  Internetes engedélyezés kezdeményezését az alábbi nyomógomb segítségével megteheti:

Az MKB Egészségkártya elfogadásának módjára vonatkozólag a Kártyahasználati Szabályzatban foglaltak az irányadóak. A fizetési módok részletes leírása megtalálható a Kártyahasználati Szabályzat 8.-9. pontjaiban.

Az egyes szolgáltatóknál a Szolgáltató-keresőben külön feltüntetésre kerül, ha a helyszínen, a Szolgáltató és a Pénztártag együttes jelenlétében, az MKB Egészségkártya is használható fizetésre.