Az Öpt. 12/A §-a alapján a Pénztár munkáltatói tagja, vagy támogatója, az általa meghatározott pénztártagok számára célzott szolgáltatást nyújthat. Pénztárunk 2013-tól, a bevezetés óta alkalmazza ezt a támogatási formát.

A célzott szolgáltatásokra nyújtott támogatások 2020. évben az adózás és a juttatási célok tekintetében rendkívül előnyösek.

A célzott támogatás adózása az alábbiak szerint alakul:

  • Az egészségpénztári célú célzott támogatás esetében a befizetett összeg továbbra is egyes meghatározott juttatásként adóköteles, a támogatást nyújtó 35,99% megfizetésére köteles, a tagoknak a befizetéskor nem keletkezik semmilyen kötelezettsége, a tagok adómentesen igénybe vehetik.

A célzott szolgáltatás nyújtásához célzott szolgáltatási támogatói szerződés megkötése szükséges a Pénztárral. Ebben a szerződésben kerülnek meghatározásra az együttműködési feltételek (tagsági kör, összeg, pénztári működési költségének utalása, szolgáltatások, elszámolás rendje, módja, határideje, stb.)

Fontos tudnivaló, hogy a pénztártag munkavállalók a szerződésben rögzített szolgáltatásokra vehetik igénybe a támogatást, a szolgáltatások ellenértéke nem az egyéni számláról, hanem a vállalati számláról kerül kifizetésre. Számukra előre meghatározott, célzott szolgáltatásokat erről a számláról vehetik igénybe, a szerződésben rögzített feltételekkel.

A célzott szolgáltatás további részleteiről kérjük, olvassa el tájékoztatónkat, amelynek keretében már elérhető az egészségbiztosítás is, erről bővebb információ itt található. illetve a preventív szolgáltatás is, amelyről részletesebb leírás itt tekinthető meg.