A munkavállalók egészségügyi, egészségvédelmi és szociális jellegű megtakarításainak ösztönzésében kiemelt szerepe, felelőssége van a Munkáltatóknak. A pénztári számla személyes felelősségvállalásra ösztönöz, jelentősen hozzájárul az üzleti sikeresség, vállalati célok eléréséhez. Ilyen extra, differenciált juttatási ösztönzést jelenthet a munkáltatói, támogatói adomány is.

Támogatói adomány juttatása céljából bármely természetes, vagy jogi személy szerződhet a Pénztárral. Az adomány juttatása független az egységes feltételek szerint adható önkéntes pénztári munkáltatói hozzájárulástól. A támogató jogosult meghatározni, hogy az adományt mely - az Alapszabályban meghatározott - tagsági körnek nyújtja. Több csoport egyidejű választása is lehetséges.

Bár az adomány bérjövedelemként adózik 2019-től, a pénztártag azonban a juttatás után 20% adókedvezményben részesülhet.

Az adomány előnye, hogy

  • személyenként differenciált összegben és módon is nyújtható,
  • kiváló eszköze lehet a munkáltató által kijelölt csoportba tartozó dolgozók, a kiemelt dolgozók és a nyugdíjba vonulók támogatásának.

Az adomány további részleteiről bővebben itt olvashat.

Javasoljuk, hogy használja az adomány-kalkulátort, melybe csak be kell írnia, hogy mekkora összegű adományt szán munkavállalói részére, és már láthatja is a felmerülő költségeket, a felhasználható tagi összegeket.