Az MKB-Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztár több mint 210 ezer fős tagságával, több mint 14 milliárd forintos vagyonával és 15 ezer szolgáltató helyével az egyik legnagyobb és legjobb feltételrendszerű egészség- és önsegélyező pénztár.

A Pénztár biztonságos, stabil hátterében a több mint 65 éves tapasztalattal rendelkező MKB Bank Zrt áll. Bankfiókhálózata révén, országos szinten biztosít lehetőséget egyes pénztári ügyintézésre és a pénztári dokumentumok leadására.

Az MKB-Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztár valamennyi jogszabály által engedélyezett szolgáltatást finanszíroz. A Pénztár alapelve, hogy minél nagyobb mozgásteret adjon tagjai részére, s kiemelt fontosságúnak tartja, hogy tagjai részére a lehető legszélesebb körben segítse az egészség megőrzését célzó, betegségmegelőző-, valamint az egyéb egészségügyi programokon való részvételt.

A belépés előnyei
  • A munkavállalók egészségügyi célú megtakarításainak ösztönzésében kiemelt szerepe, felelőssége van a Munkáltatóknak. A pénztári számla személyes felelősségvállalásra ösztönöz, jelentősen hozzájárul az üzleti sikeresség, vállalati célok eléréséhez. Munkáltatói hozzájárulás formájában támogathatja, ösztönözheti dolgozói önkéntes pénztári megtakarításait.
  • A fő cél 2019-ben is az önkéntes pénztári hozzájárulás megtartása: a béren felül olyan plusz juttatást adhatnak dolgozóik számára, mely az öngondoskodását is ösztönzi.

Adózásról

2019. január 1-jétől mind a munkáltatói hozzájárulás, mind a támogatói adomány – a munkáltató és a munkavállaló közötti jogviszonyra tekintettel – a magánszemély nem önálló tevékenységből származó jövedelmének minősül. Ebből következően a magánszemélynek mind az önkéntes pénztári munkáltatói hozzájárulás, mind a támogatói adomány esetében 15 %-os mértékű személyi jövedelemadót és 18,5 %-os mértékű járulékokat kell fizetnie, mely közterheket – az átutalást, befizetést megelőzően – az utalást, befizetést teljesítő munkáltató levonja a bevételből.
A munkáltatónak pedig 19,5 %-os mértékű szociális hozzájárulási adót és 1,5 % szakképzési hozzájárulást kell fizetnie, ha ezen jogcímek szerinti juttatást nyújt a munkavállaló részére.

Nyomtatványok
A munkáltatói hozzájárulás juttatásához a Pénztár és a Munkáltató közötti szerződés meglétére van szükség.

A havi tagdíjfeladáshoz a szükséges segédanyagot ugyancsak itt találja.

Jogi háttér
Az önkéntes egészségpénztárakra vonatkozó jogszabályok.