Elektronikus belépési nyilatkozat kitöltési útmutatója

  1. Töltse ki akár online a Belépési nyilatkozatot ide kattintva
  2. Küldje be Pénztárunkhoz a nyilatkozatot. Az online kitöltött belépési nyilatkozatot két módon is el tudja juttatni Pénztárakhoz:
    • Ha rendelkezik ügyfélkapu eléréssel válassza az AVDH hiteles e-aláírást és a hitelesített pdf fájlt küldje vissza az avdh@mkbep.hu címre, vagy
    • Nyomtassa ki, írja alá és tanúkkal is hitelesíttesse a nyomtatványt, majd küldje el az 1821 Budapest címre postai úton.
  3. Fontos: a Pmt. előírásának megfelelően az ügyfél-azonosításhoz megkövetelt okmánymásolatok beküldése belépéskor mindenképp szükséges. A sikeres átvilágítás érdekében a Belépési nyilatkozat mellé a Pénztár címére (1821 Budapest) postai úton küldje meg lakcímkártyája első - a lakcímet tartalmazó - oldalának és személyazonosító igazolványának másolatát.
  4. Kérdés esetén forduljon bizalommal Ügyfélszolgálatunkon dolgozó kollégáinkhoz az ugyfel@mkbep.hu címen vagy a +36 1 268-7614-es telefonszámon.

Hiteles Elektronikus aláírás útmutató

Jogi tájékoztató: Az online belépés távértékesítésnek minősül, ezért a Pénztárba belépő új ügyfélnek 30 nap elállási/felmondási lehetősége van a 2005. évi XXV. törvény 6. § alapján: (1) „A fogyasztó a szerződéstől – a (2)–(9) bekezdésekben meghatározott eltérésekkel – a szerződéskötés napjától számított tizennégy napon belül indokolás nélkül elállhat. (2) Önkéntes kölcsönös biztosító pénztári tagság esetében a pénztár által elfogadott belépési nyilatkozat tekintetében az elállási jog gyakorlására nyitva álló határidő a belépési nyilatkozat pénztár általi elfogadása napjától számított harminc nap."

Az AVDH aláírással kapcsolatos részletes útmutatóért kattintson ide