Új belépőknek - Átvilágítás

A pénzmosás elleni törvény értelmében kötelező, hogy belépéskor a Pénztár a Pénztártag átvilágítását elvégezze. Hiányában a beléptetés ugyan megtörténhet, a tag pénztári számlájára befizetés érkezhet, azonban az átvilágítás pótlásáig a Pénztártag státusza kifizetésre zárolt lesz (a számláról kifizetést teljesíteni nem lehet).

Új belépő átvilágítása

Új belépő Tag átvilágítása a „Belépési nyilatkozat” nyomtatvány alkalmazásával történik. A nyomtatványon az I. pontban szereplő adatokat a személy okmányaival egyező módon, valamint a Pmt.-vel kapcsolatos 9. pontot kell kitölteni, a nyomtatvány aláírt eredeti példányát a Pénztárba megküldeni.

Amennyiben a belépő Tag nem közszereplő, úgy a Belépési nyilatkozathoz” elegendő a személyi azonosító okmány két oldalának és a lakcím kártya első oldalának másolatát csatolni és akár személyesen, akár postai úton a Pénztárba megküldeni. Postai úton beküldött nyomtatvány esetén az átvilágítás egyszerűsített típusú átvilágításnak felel meg. Adathiány, okmány érvényességi idejének lejárta, vagy téves, pontatlan adat eredménytelen átvilágításnak felel meg. Amennyiben a Tag közszereplő, úgy az átvilágítása kizárólag személyes jelenléttel, normál átvilágítással történhet meg. A közszereplő nem átvilágítottnak minősül, amennyiben személyesen nem volt jelen az átvilágításnál, és/vagy személyes okmányainak másolatát a Pénztár nem kapta meg.

Nem átvilágított személyt a Pénztárba tagnak a Pénztár felvesz, a Pénztártagot értesítjük a tagság létrejöttéről azzal, hogy az egyéni számlájára befizetés érkezhet, kifizetés azonban arról a törvény előírásai alapján nem teljesíthető, amíg az átvilágítása meg nem történik.(A nem átvilágított új belépő Pénztártag egyéni számlája zárolásra kerül, illetve az egészségkártya nem kerülhet legyártásra mindaddig, amíg a zárolt státusz feloldásra nem kerül.)

Az esetleges kellemetlenségek elkerülése érdekében kérjük, hogy lehetőség szerint a kitöltött és aláírt belépési nyilatkozatát (elektronikus belépés esetén is) személyesen adja le Ügyfélszolgálatunkon, vagy bármely MKB Bankfiókban, vagy a pénztárral szerződött tagszervező kollégánál és kérje a személyes jelenléte alapján a normál átvilágítás elvégzését és annak igazolását a nyomtatványon.
Az átvilágításról további részletes információkat itt talál.