Az alábbiakban az MKB Pénztárak ajánlatait, az MKB-Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztár tagjai számára kialakított kedvezményes lehetőségeket tekintheti át.

Legyen Ön is MKB SZÉP Kártya-birtokos

A SZÉP Kártya esetében kizárólag a munkáltató nyújthat támogatást, a rendszer nem teszi lehetővé az egyéni befizetést, viszont széleskörű felhasználást biztosít, ezért érdemes a cafetériaban választani illetve amennyiben módja van, kérje munkáltatójától, mint béren kívüli juttatást.

A SZÉP Kártya korábbi üdülési csekket és részben a meleg étel utalványokat váltotta fel, így ezzel a formával a munkáltató a dolgozó pihenését, rekreációját segítheti elő.

Előnyös a munkáltatónak

 • kedvezményes adózási feltételekkel adható cafetéria elem,
 • egyszerű és gyors költségmentes igénylés: a munkáltatói folyószámla zárt rendszerén keresztül a legszükségesebb adatok megadásával lehet kezdeményezni a kártyagyártást,
 • szabadon választható ütemezés: a támogatás nyújtása bármely időpontban és ütemezéssel történhet,
 • differenciálható: munkavállalói motivációra is adható, mivel a magasabb jövedelem növeli a dolgozói lojalitást és a hatékonyabb munkavégzést.

Előnyös a dolgozónak, felhasználónak

 • magas keretösszeg: amelyet béren kívüli juttatásként adhat a munkáltató,
 • hosszú felhasználhatóság: az MKB SZÉP Kártyára kapott összeg a juttatás évét követő második naptári év május 31- ig használható fel,
 • alacsony költség: a főkártya ingyenes, a társkártya mindössze 1 500 Ft + áfáért rendelhető,
 • családi és mások részére is felhasználható: a kapott keret,
 • kényelmes felhasználás: nincsenek címletek, valóban annyit fizet, amennyibe a szolgáltatás kerül,
 • díjmentes kártyahasználat: nincs számlavezetési és tranzakciós költség,

Előnyös a szolgáltatónak

 • alacsony költség: az MKB SZÉP Kártya elfogadásának költsége mindössze az igénybevett szolgáltatás ellenértékének maximum nettó 1,5 %-a,
 • rugalmas, öt féle fizetési mód: a banki (POS) terminálos engedélyeztetés mellett további négy engedélyezési forma – telefonos, internetes, szolgáltatói webshopon keresztül, előrefizetéssel - valamennyi szolgáltató partner részére lehetővé teszi az MKB SZÉP Kártya elfogadását,
 • gyors kifizetés: az igénybevett szolgáltatás számlájának ellenértéke 5 munkanapon belül kerül átutalásra,
 • forgalomnövelő: a támogatott szolgáltatások kiterjesztése gazdagítja a turisztikai-vendéglátói-rekreációs ágazatok bevételeit.

Legyen Ön is Partnerünk! Tapasztalja meg személyesen vállalatánál az MKB SZÉP Kártyát, mint juttatási formát, amely használata sokoldalú, könnyű, kényelmes és költségmentes.

MKB Széchenyi Pihenőkártya - A megoldások kártyája, amivel mindenki jól jár!

Honlap:www.mkbszepkartya.hu
E-mail:ugyfel@mkbszepkartya.hu
Telefon:(36-1) 268-7272
Személyes ügyfélszolgálat:1134 Budapest, Dévai u. 23.


MKB Önkéntes Nyugdíjpénztári tagság

Az MKB Nyugdíjpénztár befektetési politikája jellemzően konzervatív, fontosnak tartja a biztonságra való törekvést. Hosszú távú, alacsony kockázatú, konzervatív befektetései révén, valamint kedvező hozamával és választható portfóliós rendszerének köszönhetően hozzájárul időskorban a megszokott életszínvonal megőrzéséhez. Az MKB Nyugdíjpénztár a tagok vagyonát felelősen kezeli, hozamkitermelése tartósan a tagok számláit gyarapító reálhozamot eredményez. A már nyugdíjban lévőknek, illetve a nyugdíjkorhatárt elért tagjai részére – igénynek megfelelően – adómentes egyösszegű- járadékos-, vagy vegyes szolgáltatást nyújtó biztos pénzügyi háttér. További előnye, hogy a pénzügyi piac öngondoskodási lehetőségei közül a legalacsonyabb költségek mellett, már kisebb összegekkel is jelentős megtakarítás érhető el, ami az aktív években is anyagi segítséget jelenthet az igényelhető tagi kölcsön, tagi lekötés által.

Az egyes portfóliók hozamai 2014. évben, valamint az elmúlt 10 évben az alábbiak szerint alakultak:

Hozamok alakulása
Megnevezés Tárgyévi nettó hozamráta (2014) 10 naptári év átlagos nettó hozamrátája (2005-2014) Vagyonnövekedési mutató (2005-2014)

Kiszámítható portfólió

2,63% 5,54% 5,47%

Klasszikus portfólió

4,74% 5,82% 5,94%

Kiegyensúlyozott portfólió

10,34% 7,08% 7,35%

Növekedési portfólió

10,02% 6,74% 6,82%

Infláció

-0,20% 4,16% -

A nettó hozamráta számítás alapját a 281/2001. (XII.26.) Kormányrendelet 4.sz. melléklete határozza meg.

A Nyugdíjpénztár befektetési politikája eredményes, tartósan a megtakarítások értékállóságát biztosította.

Az MKB Nyugdíjpénztár, illetve általában az önkéntes nyugdíjpénztári forma további fontos jellemzői:

 • munkáltatói támogatás: Az önkéntes nyugdíjpénztár egyik fontos előnye, hogy a munkáltató – kedvezményesen, a juttatás 1,19-szeresére 16 %-os SZJA és 14 %-os EHO megfizetése mellett- támogatást adhat a munkavállalójának a nyugdíjpénztárba, melynek összege munkavállalónként, havonta a mindenkori minimálbér 50 %-ának összegéig. A munkavállalónak a munkáltatói hozzájárulás után semmilyen adót és járulékot nem kell fizetni.
 • tagdíj és a tartalékok közötti felosztás: Az MKB Nyugdíjpénztár alacsony havi tagdíjjal működő pénztár, ami mindössze 2.000 Ft/hó (10.000 Ft-ig 90%, azt követően pedig minimum 94% a tag egyéni számlájára kerül jóváírásra. A levonás nagyobb befizetés esetén sávosan csökkenő). A tag (vagy munkáltatója) további rendszeres vagy eseti tagdíjbefizetést is teljesíthet.
 • egyéni befizetések kedvezménye: A nyugdíjpénztári tag magánszemély az egyéni számlájára történő egyéni befizetései után minden adóévben a befizetett összeg 20%-áról, akár 150.000 Ft-ról is rendelkezhet az adóbevallásában, s kérheti azt utalni olyan önkéntes pénztárban vezetett számlájára, ahol egyéni befizetése volt.
 • a Pénztártagok haláluk esetére haláleseti kedvezményezettet jelölhetnek, ennek hiányában a törvényes öröklés rendje szerinti örökös tekinthető kedvezményezettnek. A pénztári vagyon öröklése adó és illetékmentes.
 • adómentes hozam: Az egyéni számlán lévő összeget - a választott befektetési csomagnak (portfóliónak) megfelelően – a Pénztár befekteti. A befektetés hozama kamatadó mentes, 10 éves Pénztártagság fennállása esetén 3 évente egy alkalommal a hozam személyi jövedelemadó-mentesen felvehető.
 • adókedvezmény jövedelemkorláttól függetlenül: Az önkéntes pénztári megtakarítást az állam adókedvezménnyel ösztönzi. A munkáltató dolgozóinak kedvező adózási feltételek mellett nyújthat hozzájárulást.
 • anyagi segítség nem csak a nyugdíjas években: Egyedülálló lehetőség, hogy 3 év tagsági viszony után az egyenleg 30%-ának erejéig tagi kölcsön igényelhető egy év időtartamra, 10 éves tagság vagy a nyugdíjkorhatár elérése után pedig az egyéni számla 50%-a banki hitel fedezeteként is felhasználható.
 • a Nyugdíjpénztár adómentes egyösszegű, vagy járadékos szolgáltatást nyújthat az önkéntes pénztár nyugdíjba ment, vagy a nyugdíjkorhatárt elért tagjai részére, azaz az ügyfél a fedezeti számláján lévő összegre egy összegben, vagy járulékként történő kifizetésére tarthat igényt.

Az MKB Nyugdíjpénztár régmúltú, stabil szolgáltatásaival várja az érdeklődőket. Személyes tanácsadással, előadások tartásával segíti a vállalatok és a dolgozók tájékoztatását.

MKB Nyugdíjpénztár - biztos, nyugodt jövő

Honlap:www.mkbnyp.hu
E-mail:ugyfel@mkbnyp.hu
Telefon:(36-1) 268-7001
Személyes ügyfélszolgálat:1134 Budapest, Dévai u. 23.